joi, 26 ianuarie 2012

Un portret 1

          Vocea ta cântă.

          Îmi spune ce vrei, cine eşti. Prin sunete transmiţi dorinţele ascunse în celulele sufletului. Vibraţiile care ajung până la noi, neînţelese la nivel conştient, converg spre locul în care doar percepţia subtilă le poate descifra.
         
          Atingi totul în jurul tău cu un rîs colorat cu veselie şi sclipire. Mâna cu care creezi se lasă grea şi imprimă în materie aspiraţia adusă la iveală.

          Ca noi toţi, când spre ceilalţi te îndrepţi, mai întâi îţi scuturi masca de praf, o ungi cu liant şi ţi-o aplici. Pentru celelalte măşti este o faţă. Obişnuită, normală. De-a lor. Pentru cei care văd dincolo, este un prim strat, de îndepărtat cu blândeţe şi multă apă stelară. Pe rănile rămase poţi pune particule minuscule de eter moale, aromate cu zahăr caramelizat.

          Cred că mi-ai plăcut de prima dată. Aura ta ocupa mult mai mult loc invizibil decât m-aş fi aşteptat. Dacă ar fi cazul – dacă sfaturile date ar fi şi ascultate, deşi n-au fost cerute – ţi-aş spune. O, câte ţi-aş spune! Dar le ştii deja. Poate le-ai zis şi tu altora. Spre oglindă însă le-ai rostit? Te-ai privit în ochi şi ai avut tăria să le primeşti?

          Nici eu. Aşa că tac. Doar în gând, dacă asculţi atent spre mine, doar în gând ţi le şoptesc:

          Aici şi acum, eşti perfect.
          Nu e nevoie să te preschimbi
                   în ce nu eşti.
          Stai pe loc, relaxat, şi doar fii.
          De nimeni egalat.
          Aşa că nici tu după un altul 
                          nu te modela.

          În curând, dacă măsori în timp urieşesc, stelele se vor stinge, dar tu vei fi strălucit singular, îţi vei fi oferit parfumul tău lumii, iar ea va fi zis: a fost unic, a fost el, nicicând repetabil, a fost.


 
Exerciţiu cronometrat – 10 minute.
Scris pe 25 ianuarie 2012, seara, iar a doua zi dimineata am vazut un link cu subiect similar pe Facebook la o secventa din filmul Angel-a din 2005: http://www.youtube.com/watch?v=HRrFvapV4ms&feature=share.
Sincronicitate?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu