sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Cel care dă sens


          S-a trezit şi imediat a avut sentimentul că a uitat ceva important.

Soarele dimineţii îmbrăca în claritate dormitorul decorat în culori calde, bejuri cu accente portocalii. Se întinse, somnoros încă, şi clipi din ochii albaştri cu care putea discerne esenţele subtile care-l înconjurau.

          Ca de fiecare dată, luă caietul cu coperţi moi de piele neagră şi-şi notă sau, mai bine zis, încercă să-şi noteze visul. Extinse braţul stâng şi începu să mângâie cu degetele firele strălucitoare ale matricii holografice multi-dimensionale pe care toţi o numeau realitate, dar nu-i fu de folos. Frustrat, notă data – 20 septembrie 2700 – şi incapacitatea de a-şi aminti.

Îşi făcu exerciţiile de dimineaţă care-l ajutau să-şi păstreze trupul zvelt şi muşchii frumos conturaţi. În baia orbitor de albă se lăsă în voia apei care curgea din duş precum picături multicolore de ploaie. Se îmbrăcă apoi în blugi şi tricou; vroia să se simtă liber.

Bucătăria era ultima oprire înainte de birou. Având în vedere că lucra de acasă – mai bine zis că putea lucra oriunde în hologramă – nu avea de ce să se grăbească. Făcu câteva mişcări lente cu mâna stângă căutând o reţetă simplă printre informaţiile care-i erau accesibile în eter. Închise ochii şi se conectă cu un nodul info-energetic ce-i permitea să materializeze ce dorea, iar pe masa argintie apăru o salată exotică şi un pahar subţire cu suc de fructul pasiunii.

I se păru că matricea surâde îngăduitoare.

- Ei bine, da, sunt într-o dispoziţie asiatică azi, zise cu voce tare şi mâncă apoi cu poftă. Doar nu era să lase matricea să-I strice cheful de cu dimineaţă.

În drum spre birou îşi trecu mâna peste cap, încercând să-şi aranjeze părul blond-cenuşiu. Se opri aproape blocat când nu întâlni pletele pe care ştia (îşi închipuise?) că le are. Matricea îl privea liniştită, fără a se îngrijora. Nu avea cum să-şi amintească ce se întâmpla noaptea, deci nu va trebui să se descotorosească şi de el.

Alex se aşeză pe scaunul lui comod din biroul cu fereastră mare prin care vedea cerul şi parcul înverzit din faţa blocului şi se conectă firesc la niveluri mai subtile cu firele cuantice pe care avea misiunea să le organizeze.

Era o altă zi frumoasă în iluzia holografică a anului 5089.



Exerciţiu la atelierul de creativitate cu Mario Barangea.

20 ianuarie 2012
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu