joi, 2 februarie 2012

Matei, clocotind


           - Scumpa mea, ca să rezum totul la esenţă, azi plec. Te părăsesc.

          Mă bărbieream în faţa oglinzii şi-mi repetam micul discurs. Trecuseră câteva zile de la ultima ceartă cu Sabina şi eram nerăbdător să o revăd. Nerăbdător şi furios. Cum adică, să-mi zică ea că aventura cu Gigi, asociatul meu, nu însemnase nimic?

          Aparatul de ras îmi scapă din mână. Apuc marginile reci ale chiuvetei şi respir adânc. Din oglindă se încruntă la mine un chip aspru, cu riduri pe frunte şi între sprâncenele negre. Ochii gri-albăstrui sclipesc animaţi de sentimente nu prea frumoase. Mă îndrept şi-mi studiez părul şaten închis în care descopăr alte şi alte fire albe.

- Din cauza scârbei de Sabina mi-au apărut, bineînţeles, zic cu vocea rezonându-mi de faianţa alb-argintie.

Termin bărbieritul şi las arsura loţiunii parfumate să mă readucă în prezent, la chestiuni mai urgente. Cămaşa albă şi costumul bleumarin, servieta şi pantofii maro şi sunt gata pentru o nouă zi. La birou mă aşteaptă o altă şedinţă de rafinat strategia firmei noastre de avocatură. Şi Gigi, dragul meu prieten.

În maşină, pornesc radioul şi ascult un cântec de dragoste care mă amăgeşte cu promisiuni despre fericire (semi) eternă şi dragoste curată. Schimb repede postul şi dau peste o reclamă la Valentine’s Day. De nervi aproape că nu pun frână la timp şi opresc maşina scrâşnind în faţa unei frumoase roşcate care încremenise pe trecere. Încerc să-i zâmbesc şi las jos geamul ca să scot capul pe fereastră şi să mă scuz, dar ea merge mai departe, nu înainte de a-mi arunca o privire ucigătoare.

O zi bună de dimineaţă se cunoaşte, mă gândesc şi dau să repornesc motorul. Acalmia ce mi se instalase în minte e sfâşiată brusc de claxonul celui din spate.





 
Exerciţiu de creat un personaj folosind cuvintele
„a studia, nerăbdător, cântec, trecere, acalmie, esenţă, strategie”.
2 februarie 2012


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu