duminică, 5 februarie 2012

Căpcăunul vesel. O poveste

În pădurea plină de mistere trăia odată un căpcăun pe care-l chema Zmeus.

În fiecare zi colinda printre copacii de argint şi culegea frunze şi flori pe care le stivuia în pivniţă. Dacă ar fi ştiut ce preţioase erau, s-ar fi dus în târgul de la marginea pădurii, le-ar fi vândut şi ar fi devenit bogat.

Însă el culegea şi stivuia florile respective pentru a pregăti casa zânei lui. Cu tot sufletul, el căuta ziua toată prin păduri şi munţi. Ştia că într-una din zile „Ea” va apărea şi atunci, „harşt”, va întinde mâna, o va apuca de cosiţe şi o va duce în casa plină de flori.

Pe lângă frunze şi flori, căpcăunul mai aduna şi pietricele colorate. Pregătea pentru zâna lui o cameră ca în poveşti, plină cu licurici şi păsărele cântătoare. Lumina care trecea prin pietricelele strălucitoare crea în camera poveştilor – pentru că aşa o numea el – o atmosferă ireală şi misterioasă. În acelaşi timp, îl încărca cu bucurie şi veselie. Zâna lui va adora această cameră, era sigur.

Plin de entuziasm, Zmeus se hotărî să pornească în căutarea cosiţelor. Se vede treaba că îi venise cheful de „harşt” şi era peste puterile lui să se mai abţină. În plus, nu se cuvenea ca un căpcăun în toată firea, aşa cum era el, să îşi lase „budoarul” nefolosit prea multă vreme. Ar fi ruginit cu frunze cu tot în ritmul ăsta...

Zis şi făcut! Pădurea întreagă îl aştepta plină de comorile ascunse ale zânelor.

Când să părăsească camera secretă a dorinţelor sale nestăpânite rămase însă surprins să găsească în prag un răvaş. Îl deschise precipitat şi citi conţinutul mesajului: „Te aşteptăm la scăpătat de soare la marginea pădurii să te desfătăm cu atingerea cosiţelor noastre. Nu-ţi fie teamă! Harşşşt....!” Scrisoarea era semnată „căpcăuniţele emancipate”.

Tiptil-tiptil, căpcăunul nostru făcu un pas în spate şi puse repede încuietoarea de siguranţă la intrarea în camera de poveşti. Timid, uşor tremurând, un gând i se înfipse în minte: „Cu căpcăuniţele din ziua de azi nu-i de şagă!”



Poveste cu patru autori, încheiată magistral de Diana
(Miruna, Costin, Natalia, Diana)
Grupul de scriere creativă
18 decembrie 2011


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu